gammelt par

Lider dine forældre af gangbesvær, så er stole- og trappelifte gode gaver

Hvis dine forældre er kommet op i årene, er der stor sandsynlighed for, at én af dem begynder at døje med gangbesvær. Bor de i et større hus med flere etager, kan det medføre en række udfordringer – og her kan stole- og trappelifte være løsningen.

Det er de færreste mennesker, der ønsker at flytte fra deres hjem, selvom de kommer op i årene. Nogle vælger at flytte, hvis de bor i et hjem med trapper, da det kan være vanskeligt at komme op og ned, hvis alderen har medført gangbesvær.

En elevator er en dyr løsning, som kræver en større renovering af boligen. Der er dog heldigvis mulighed for at kunne komme op og ned mellem etagerne, selvom der ikke installeres en elevator. Stole- og trappelifte er en praktisk og økonomisk løsning, som løser de udfordringer, som gangbesvær medfører.

Gør hjemmet trygt og sikkert

Det er vigtigt, at man føler sig tryg, når man færdes i hjemmet – og det er ikke sikkert, at hjemmet føles trygt, hvis der er flere etager, og man døjer med gangbesvær. Hvis man vælter på trappen, kan man komme alvorligt til skade.

Samtidig medfører det bare en del udfordringer, som er med til at gøre hverdagen mere besværligt, end hvad nødvendigt er. Det kan derfor være en god idé at få installeret en trappelift, som kan føre en mellem etagerne, selvom benene ikke er, hvad de har været.

Undgå at flytte fra boligen

Det kan være svært at træffe en beslutning om at flytte fra det hjem, som man har boet i i mange år. Det er i de fleste tilfælde heller ikke nødvendigt, hvis blot der monteres en stolelift, som gør hverdagen langt mindre besværlig.

Selvom det måske lyder som et større projekt, så tager det ikke mere end et par timer, før montøren har installeret liften. Efterfølgende får du – eller dine forældre, hvis du forærer dem én i gave – udførlig vejledning til, hvordan liften benyttes.

Du kan derfor allerede komme i gang med at bruge liften, samme dag som den bliver installeret. Det giver en række fordele i forhold til at få monteret en elevator, og det koster langt mindre, da den ikke nødvendigvis skal monteres i væggen, men kan monteres direkte på trappen.

Vælg en lift, der matcher boligen

Der findes mange forskellige lifte til trapper, og det er naturligvis vigtigt, at den ikke står for meget ud. Det er heldigvis muligt at få lidte i forskellige størrelser, farver og former. Du vælger selv, hvilket materiale den skal være lavet af, så den matcher boligen.