Mad på sengen

5 idéer til at give dine forældre bedre mad og/eller søvn

For at få det bedste ud af hverdagen, er det vigtigt med den rigtige kost og en god nattesøvn. Uden næring eller søvn vil det nemlig påvirke din funktionsevne – specielt hvis du har passeret de 50 år. Herunder får du 5 idéer til, hvordan du kan give dine forældre bedre mad og bedre søvn!

Der er flere måder, hvorpå du kan hjælpe dine forældre med at få bedre mad eller bedre søvn. Du kan f.eks. hjælpe dem med at få bedre senge. Det kan nemlig gøre en stor forskel for deres søvnkvalitet.

Du kan også gøre det nemmere for dem at få god mad i hverdagen ved at give dem et gavekort til økologiske måltidskasser. Mulighederne er mange. Læs om 5 konkrete forslag til at give dine forældre god mad og ordentlig søvn herunder!

1. Giv dem en god nattesøvn

Søvnen er enormt vigtig for at få mest muligt ud af hverdagen. En af de bedste gaver du kan give, er derfor en bedre nattesøvn. Overvej at tage din far og mor med ud at shoppe efter en ny seng. De fleste køber nemlig ikke en ny seng ofte nok, og en dårlig seng giver en dårlig søvn.

2. Hjælp dem med aftensmaden

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at lave sunde og lækre måltider. Hjælp dem med at få næringsrig kost på en nem måde ved at give dem et gavekort til en måltidskasse.

De findes i mange sunde og velsmagende varianter og gør madlavningen til en leg. Derudover fås de også til folk med allergier.

3. Gør det nemt at få motion

En aktiv livsstil bidrager også til en bedre nattesøvn. Hjælp dine forældre ved at gøre det nemmere for dem at få motion.

Overvej at købe et gavekort til et fitnesscenter til dem. Eller giv dem en yogamåtte eller nogle vægte, så de kan træne derhjemme. Så får de nemmere ved både at sove om aftenen og klare hverdagens opgaver.

4. Giv dem inspiration til madlavning

En måltidskasse er som nævnt en genial måde at få sund kost i hverdagen. Du kan dog også hjælpe din far og mor til en sundere kost på andre måder.

Du kan f.eks. give dem en god kogebog med nemme og næringsrige retter. Så kan de få masser af inspiration til at lave bedre mad.

5. Lad dem få den bedste komfort

Ud over at have en ordentlig seng er det også vigtigt med en god dyne og en lækker pude. Du kan derfor også glæde dem med behageligt sengetøj.

Overvej evt. en pude af høj kvalitet i memory foam, der former sig efter hovedet. Eller en blød dyne fyldt med f.eks. kapok for ekstra varme og komfort i de kolde vintermåneder.

Find flere gaver til dine forældre her.