Forældre med baby

6 gode gaveidéer til forældre og deres lille ny

Har der været familieforøgelse i omgangskredsen, så er du garanteret på jagt efter den allerbedste gave, du kan give den lille ny baby og hendes/hans forældre.

Vil du give en gave, som bliver husket, så skal du give noget personligt. Med sådanne gaver huskes det næsten altid, hvem giveren var – selv mange år efter. Herunder får du 6 forslag til personlige gaver.

Personlige gaver skal være noget med babys navn på og måske også andre oplysninger. Og det kan du få lavet på rigtig mange ting. Lige fra den praktiske trøster, sutten, til de dekorative livstavler og alt derimellem.

Hvad skal du give de nybagte forældre og deres lille ny?

Det allerførste du skal beslutte, er selvfølgelig prisen – hvor meget må gaven koste. Det sætter selvfølgelig grænsen for, hvad du kan give. Dernæst skal du afgøre, om det skal være en gave til glæde for den lille ny baby eller noget, der mest er dekorativt.

Praktiske gaver til baby

Herunder får du forslag til nogle praktiske gaver. De er mest til baby, men de hjælper alligevel også mor og far, fordi tingene er med til at trøste.

  • Bamse. En bamse kan blive babys bedste ven. Du kan få lavet bamser, hvor der er broderet navn og diverse data på – f.eks. fødselsdag og -tidspunkt, vægt, længde osv.
  • Sutter. Også sutter er en god trøster, og det er en billig gave. Sutter med navn har også den fordel, at det er nemt at finde den rigtige sut i vuggestuen.
  • Nusseklud. Rigtig mange små børn har glæde af en nusseklud. Det er en klud med et dyr – f.eks. en kanin, giraf eller elefant – i midten. De er bløde og nemme at pakke med i tasken.

Du kan finde flere praktiske gaver her.

Dekorative gaver

Gaveforslagene herunder er mest til pynt, men kan alligevel også gøre lidt nytte.

  • Sparebøsse. Selvom færre og færre bruger kontanter sker det alligevel, at et familiemedlem kommer med en mønt til barnet. Så er det praktiske med en sparebøsse. Og den er jo også sjov og pæn at kigge på.
  • Livstavle. En livstavle er en tavle, der fortæller barnets historie, og som kan udbygges med små brikker, efterhånden som barnet sidder selv, får sin første tand, smiler, går osv. Det er lidt ligesom en barnets bog bare som en ”platte”.
  • Dåbsrør. Et dåbsrør er mest til pynt, men bruges også til at opbevare dåbsattesten i.

Find flere ideer til gaven til dine forældre her. God gavejagt!